Logo: Unii Europejskiej, SIR, KSOW, PROW 214-2020„Europejski Fundusz Rolny na rzecz Rozwoju Obszarów Wiejskich: Europa inwestująca w obszary wiejskie”.
Instytucja Zarządzająca Programem Rozwoju Obszarów Wiejskich na lata 2014–2020 – Minister Rolnictwa i Rozwoju Wsi
Operacja współfinansowana ze środków Unii Europejskiej w ramach Schematu II Pomocy Technicznej
„Krajowa Sieć Obszarów Wiejskich” Programu Rozwoju Obszarów Wiejskich na lata 2014–2020

Lubelski Ośrodek Doradztwa Rolniczego w Końskowoli oraz Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie, serdecznie zapraszają na warsztaty pt. „Jakość zdrowotna i przydatność kulinarna mięsa koziego”

Data i miejsce warsztatów:

24 listopad 2022 r. -  Majątek Rutka, Puchaczów ul. Wesoła 42, 21-013 Puchaczów

Przedsięwzięcie wpisuje się w zadanie Planu Operacyjnego KSOW na lata 2022-2023 w zakresie Sieci na rzecz innowacji w rolnictwie i na obszarach wiejskich (SIR). Celem operacji jest uświadomienie i promocja walorów jakościowych produktów z rodzimych ras kóz,  zainteresowanie przetwórstwem oraz zainicjowanie krótkiego łańcucha dostaw. Wysoka jakość surowca rodzimych ras kóz w połączeniu z umiejętnością efektywnego przetwarzania tuszek, odwołującego się do tradycji i dziedzictwa kulinarnego stanowić może atut umożliwiający zyskanie przewagi rynkowej. Warsztaty będą okazją do nawiązania kontaktów, wymiany doświadczeń i zainteresowania mało popularnymi rodzimymi rasami kóz.

Do udziału w warsztatach zapraszamy rolników, przetwórców, hodowców kóz, właścicieli kwater turystycznych, osoby zainteresowane tematyką, z terenu województwa lubelskiego. Udział w warsztatach jest bezpłatny.

Ilość miejsc ograniczona. Zgłoszenia (skan wypełnionej i podpisanej karty zgłoszeniowej) przyjmujemy do dnia 17 listopada 2022 r. na adres e-mail: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.

Kontakt w sprawie udziału w warsztatach:

Małgorzata Seroka tel: 603 555 418

Do pobrania: